GYIK

Választhatok további extra fegyvereket a csomaghoz?

Igen, fegyvertárunk bármelyik fegyvere kipróbálható. A leadható lövések száma függ választott fegyver kaliberétől. Csak kattints a „Fegyver hozzáadása” gombra a foglalás során, válassz a fegyverek közül és add hozzá a csomaghoz.

Megváltoztathatom/kicserélhetem a csomagban lévő fegyvereket vagy lőhetek egyedileg összeállított csomagot?

Nem, a fegyverek nem cserélhetők, mivel mások, akik ugyanabban az időben ugyanazt a csomagot lövik esetleg nem éreznék igazságosnak. További extra fegyverek adhatók a csomaghoz. Csak kattints a „Fegyver hozzáadása” gombra a foglalás során, válassz a fegyverek közül és add hozzá a csomaghoz.

Egyedileg összeállított csomagokra is van már lehetőség, erről bővebb információt a Részvételi feltételek menüpontban találsz. 

Lőhetek sorozatlövő és hangtompítós fegyverekkel?

A csomogokban szereplő összes, éles lőszert ("igazi golyót") kilövő gépkarabélyunk (AK47, M16 és egyéb nagy, fekete, gonosz puskák) valamint géppisztolyunk (UZI, MP5 és egyéb kis, fekete, csintalan puskák) félautomata (egy elsütőbillentyűhúzás = egy BUMM és egy "igazi golyó") változat. A jogszabályok szerint automata (egy elsütőbillentyűhúzás = sok BUMM és sok "igazi golyó" egymás után) fegyverek és hangtompítók kizárólag a rendvédelmi szerveknek és a honvédségnek engedélyezettek. 

Van olyan gépkarabély (nagy fekete puska) és géppisztoly (kis fekete puska) amelyből automata (egy elsütőbillentyűhúzás = sok BUMM egymás után) típust is kínálunk, azonban ez csupán az igazi sorozatlövő fegyver vaktöltényes ("golyó nélküli töltényes") változata, amely alkalmatlan éles lőszer ("igazi golyó") kilövésére. Tehát lövedék nem hagyja el a csövét, csak hang és fény, illetve jóval kisebb a hátrarúgás, de egyébként az élmény meglehetősen hasonlatos.

Hangtompítós fegyvereink csak egy arra külsöleg hasonlító szerkezettel vannak ellátva, ami a lövés hangját egyáltalán nem csökkenti.

X fős csoportunk van. Lőhetünk egyazon időben különböző csomagokat?

Kettőnél több különböző csomag nem lőhető kényelmesen egyazon időben. Ha hölgy partnereddel jönnél, aki némileg tart a lőfegyverektől, erősen javasolt, hogy számára egyszerűbb csomagot („Basic” vagy „Police Special”) válassz.

Egyedül jönnék. Csatlakozhatok egy csoporthoz?

Nagy valószínűséggel másokkal együtt fogsz lőni, mivel gyakorlati okokból, a kisebb csoportokból egy nagyobbat rakunk össze, maximum 12 főig.

Beugorhatok, hogy lőjek néhány fegyverrel?

Nem, mi csak komplett csomagokat árulunk. Bármelyiket lefoglalhatod on-line foglalási rendszerünkön keresztül az előleg megfizetésével vagy foglalás és előleg nélkül is jöhetsz hétköznapokon (hétfő – kedd – csütörtök – péntek) 12:00-től 15:00-ig óránként, a „Basic” csomagra.

Nincs bankkártyám. Kifizethetem a teljes összeget a helyszínen?

Sajnos nem. Az előleg on-line befizetése nélkül nem fogadunk el foglalást. Foglalás és előleg nélkül is jöhetsz hétköznapokon (hétfő – kedd – csütörtök – péntek) 12:00-től 15:00-ig óránként, a „Basic” csomagra.

Megoszthatom a csomagot valakivel?

Nem, a csomag nem osztható meg. Egy csomag egy főre vonatkozik.

Milyen messze van a lőtér a városközponttól és mennyi időbe telik odajutni?

15 kilóméterre vagyunk a városközponttól, Budapest déli részén, ami általában kocsival 20-30 percnyi út. Tömegközlekedéssel 1-1,5 órát is igénybevehet, a villamos/busz/metró menetrendtől, illetve attól függően, hogy milyen messziről jössz.

Hogy a legkönnyebb odajutni tömegközlekedéssel?

A legjobb útvonal megtervezéséhez a "Kapcsolat" oldalunkról is elérhető Google térkép vagy a BKK utazástervező segítségét javasoljuk. 

Mennyibe kerül a taxi?

A távolságtól és a közlekedési viszonyoktól függően általában úgy 6000 Ft. További információ a City Taxi weboldalán található.

Nézők bejöhetnek velem?

A hely korlátozott, ezért 20 főnél több nem tartózkodhat a lőcsatornában egyszerre, mivel veszélyeztetnék a biztonságot, valamint az élmény rovására menne. Egy lövő / csoport mellé maximum 3 nézőt tudunk beengedi. A várható nézők számát foglaláskor a "megjegyzés" mezőben érdemes jelezni. Egyébként a nézőknek a részvétel ingyenes, és természetesen nekik is biztosítunk szem- és hallásvédő eszközöket.

Állapotos hölgyek nézőként sem vehetnek részt a lövészeten!

Készíthetek fényképeket és videókat?

Természetesen. A lövészet alatt és utána az üres fegyverekkel is lehet képeket is videókat készíteni.

Elvihetem emlékbe a töltényhüvelyeket?

Néhány töltényhüvelyt el lehet vinni emlékbe, mivel Magyarországon a kilőtt töltényhüvelyek birtoklása megengedett. Tilos azonban azokat repülőgépre felvinni, még a feladott poggyászban is! Ha repülővel utazol, a csomagodat átvilágítják és valószínüleg megtalálják benne, ami felelősségrevonással jár. 

Milyen nyelven zajlik az esemény?

Vendégeink nagy része külföldi, ezért angolul beszélünk. Természetesen mindannyian beszélünk magyarul is, így angolul nem tudó vendégeinknek mindent elmondunk magyarul is.

Mit viseljek?

Habár a lőtér zárt és egy pincében van, a szellőző rendszer a kinti friss levegőt fújja be, úgy ahogy van. Szóval a hőmérséklet nagyjából ugyanaz lesz, mint odakint, persze hó, eső és tűző nap nélkül. Öltözz sportosan és kényelmesen. A fegyverek szerkezete olajos, zsíros, működésükből adódóan kormos lesz. Ezért nem a legjobb ötlet fehér ingben vagy kisestélyiben jönni. Papucs és magassarkú viselése szintén kevéssé ajánlott.

Terhes nő is részt vehet?

A válasz egy nagy piros NEM, három felkiáltójellel!!! A 24. hét környékén a magzat már hallja a külvilág hangjait. Mint az köztudott, a lövés elég hangos. Hacsak nem akarod, hogy a gyermeked halláskárosodással szülessen, ne menj lőtér közelébe!

Kiskorú gyermekem szeretne részt venni a programon. Mi a teendő?

Az élménylövészeti csomagok 14 éves kor feletti résztvevő számára elérhetőek. 18 év alatti személy részére azonban a jogszabály előírja, hogy érvényes versenyengedéllyel kell rendelkeznie. Ez csak előzetesen szerezhető be, így legalább 1 héttel előre kell foglalnod! A foglalási kérés kitöltésénél kell megadni a gyermek szükséges adatait és feltölteni egy igazolványkép-szerű .jpg formátumú fotót. A versenyengedély az adott naptári évre érvényes, az ára 4000 Forint - melyet érkezéskor kell kifizetni - és általában 5 munkanap kell a beszerzéséhez. Emellett a 18 év alatti személy egyik szülője legyen jelen és adja beleegyezését abba, hogy gyermeke részt vesz a lövészeten.

 

Megoszthatom az extra fegyvert?

A csomag bővítéseként választható extra fegyverekre ugyanaz vonatkozik, mint magára a csomagra: Ha egyszer adod hozzá, csak 1 fő lőhet vele.

Vásárolhatok ajándékutalványt?

Nem, ajándékutalványt nem árulunk. Csak a honlapunkon keresztül fogadunk el foglalásokat. 

Foglalás